De Citroën 2CV arriveert bij Playmobil

1mnd geleden | Nicolas Morlet

Meer dan 75 jaar na de introductie van de 2CV brengt Citroën een mooi eerbetoon met een Playmobilversie op kleine schaal met vele knipogen: gele koplampen, een "canvas"-motorkap, incluis het dienstvoertuig van Louis de Funès als gendarme!

Voor kinderen... én volwassenen! Citroën voegt een nieuwe 2CV toe aan zijn gamma... in Playmobil! Het silhouet van het speelgoed is trouw aan het origineel, met referenties als de beroemde canvasmotorkap, de geribbelde motorkap, de karakteristieke grille en de kikkerogen. De koplampen kunnen zelfs worden veranderd in wit of geel, ter herinnering aan die Franse subtiliteit die van 1936 tot 1993 van kracht was. De nummerplaat van het speelgoed volgt ook het origineel met witte letters op een zwarte achtergrond: 2023 CV 02. Om de Europese buren, waar de 2CV vaak een even groot monument was als in zijn thuisland, niet te beledigen, bevat de kit plaatstickers voor Spanje, Nederland en Duitsland (maar helaas niet voor België).

Saint-Tropez

Naast de "Deudeuche" bevat de doos drie personages: een boer met zijn melkkannen, zijn ganzen en zijn varken, een vrouw in een matrozenpakje en een politieagent in een oud uniform, als eerbetoon aan Louis de Funès en zijn alter ego bij de gendarmes van Saint-Tropez: Monsieur Cruchot!  Deze nieuwigheid meet 28,4 centimeter en weegt 300 gram, en zal deel uitmaken van de Playmobilcollectie gewijd aan mythische oldtimers, zoals de Volkswagen Kever, de Austin Mini, de Aston Martin DB5, de Porsche 911 en de Mercedes-Benz 300 SL. Of zelfs de Pontiac uit K2000! Bestellen kan al op de website van Playmobil: vanaf 49,99 euro!

Tijdloze mythe

In de 42 jaar van zijn bestaan (1948-1990) werden er van de 2CV meer dan 5 miljoen exemplaren verkocht! Hij werd vanaf 1950 geëxporteerd naar Zwitserland en de Benelux. Het Verenigd Koninkrijk, Spanje en Portugal volgden, evenals Iran, Chili, Ivoorkust, Joegoslavië en Vietnam! Het succes van de 2CV werd samengevat in de carrière van zijn zusje, de Dyane. De Dyane, gelanceerd in 1967, was aanvankelijk bedoeld om de 2CV te vervangen, maar uiteindelijk was het de 2CV die hem verving! De Dyane werd stopgezet in 1983, terwijl de 2CV zijn carrière voortzette tot 1990!

De Citroën 2CV arriveert bij Playmobil
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in