Mercedes-Benz 300 SLR Uhlenhaut Coupé: de duurste auto ter wereld!

1mnd geleden

Een van de twee Mercedes-Benz 300 SLR Uhlenhaut Coupé uit 1955 werd op een veiling verkocht aan een particuliere verzamelaar voor een recordprijs van 135 miljoen euro, waarmee het vorige record van 70 miljoen euro, gevestigd door een Ferrari 250 GTO, werd overtroffen.

We hebben je er een tijdje geleden over verteld. Nu weten we iets meer over deze buitengewone verkoop, die op 5 mei plaatsvond tijdens een veiling in het Mercedes-Benz Museum in samenwerking met RM Sotheby's. Onder de gasten bevonden zich geselecteerde Mercedes-Benz-klanten en internationale auto- en kunstverzamelaars. De op de veiling verkochte 300 SLR Uhlenhaut Coupé maakte deel uit van de collectie niet-openbare voertuigen van Mercedes-Benz Classic, die meer dan 1.100 auto's omvat vanaf de uitvinding van de auto in 1886 tot vandaag.

Ola Källenius, CEO van Mercedes-Benz Group AG: "Met de opbrengst van de veiling van een van de twee 300 SLR Uhlenhaut Coupes wordt een wereldwijd studiebeursprogramma gefinancierd. Het 'Mercedes-Benz Fonds' wil een nieuwe generatie aanmoedigen om in de innovatieve voetsporen van Rudolf Uhlenhaut te treden en verbazingwekkende nieuwe technologieën te ontwikkelen, met name ter ondersteuning van het cruciale vraagstuk van decarbonisatie en het behoud van hulpbronnen."

De bijzondere omstandigheden bij de creatie, het unieke design en de innovatieve technologie hebben de 300 SLR Uhlenhaut Coupé een mystieke uitstraling gegeven die tot op de dag van vandaag voortduurt. Het ontwerp van de 300 SLR Uhlenhaut Coupé heeft maatstaven gezet die hem tot een van de meest prestigieuze auto-iconen ter wereld maken, niet in het minst omwille van zijn kenmerkende 'vleugeldeuren'.

De privé-koper heeft ermee ingestemd dat de 300 SLR Uhlenhaut Coupé bij speciale gelegenheden voor het publiek beschikbaar blijft, terwijl de tweede originele 300 SLR Coupé eigendom van de onderneming blijft en in het Mercedes-Benz Museum in Stuttgart tentoon wordt gesteld.

Mercedes-Benz 300 SLR Uhlenhaut Coupé: de duurste auto ter wereld!
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in