De 2CV Fourgonnette staat terug in de Citroën-catalogus!

2mnd geleden | Nicolas Morlet

Nee, je droomt niet: de 2CV Fourgonnette staat terug in de Citroën-catalogus! Het Franse merk appelleert aan de nostalgische smaak van vele "Deuchevaux"-fans met deze "neo-retro" versie van de Berlingo. Deze combineert passie met betrouwbaarheid voor dagelijks gebruik.

Deze 2CV Fourgonnette wordt vanaf oktober aangeboden door de Italiaanse carrosseriebouwer Caselani onder licentie van Citroën. Hij kan dus rechtstreeks bij de dealers van het Franse merk worden besteld. De 2CV Fourgonnette kan worden uitgerust als een commerciële (benzine, diesel of elektrisch) of een civiele (alleen elektrisch) versie en is in feite een bodykit die op de klassieke Berlingo wordt geplaatst.

Aan de voorzijde vinden we alle rondheid van de beroemde stadsauto, met zijn ronde wielkasten met daarop ronde koplampen, en de verticale chromen grille met de dubbele chevrons op een prominente plaats zoals op de eerste generaties. Zelfs de stootvanger vooraan lijkt op die van de 2CV, met die ‘vampierentanden’ op een rail. De motorkap en de geribbelde achterdelen zijn ook gereproduceerd, en het dak krijgt een bolle toevoeging om wat de rondingen van zijn voorvader voor de geest te halen. De optionele retrowielen en whitewallbanden voegen nog een extra retrotintje toe.

Uiteraard bleven de praktische aspecten van de Berlingo behouden, en zijn dus veel beter dan die van de oorspronkelijke 2CV. Terwijl de laatste een sleepvermogen van 250 kilo en een nuttig laadvolume van 1,88 m³ bood, belooft het nieuwe model 1.000 kg en 3,3 m³!

Deze 2CV Fourgonnette vervolledigt het "neo-retro" aanbod van Caselani, dat al eerder het Type H en HG op basis van de Jumper en Jumpy had herzien.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in