Mercedes-Benz wil minder modellen

1mnd geleden | Stephane Monsin

Het gamma van Mercedes is momenteel een van de grootste op de markt, maar dat zal wellicht niet lang meer duren. De fabrikant is van plan zijn gamma drastisch in te krimpen om "waarde boven volume te verkiezen". Daarom zijn er duidelijk besparingen gepland.

Met 33 modellen is het Mercedes-gamma een van de meest volledige op de markt. En een van de laatste die een aanbod heeft in elk marktsegment, van coupés tot MPV's, inclusief sedans, breaks, cabrio's en terreinwagens, en niet te vergeten zijn AMG-sportwagengamma.

Maar na de talrijke crisissen in de automobielsector en de komst van de Zweed Ola Källenius aan het hoofd van de groep, staan de zaken op het punt te veranderen. De nieuwe CEO wil het assortiment opschonen en waarde boven volume verkiezen. Concreet betekent dit dat er minder auto's worden verkocht, maar wel voor meer geld. Het merk bereidt zich daarom voor op een grote schoonmaak en zou tot 60% van zijn modellen kunnen laten verdwijnen! In de toekomst zou Mercedes misschien zelfs maar dertien modellen overhouden.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in