Mercedes snijdt Tesla de pas af

2mnd geleden | Frédéric De Backer

Het merk met de ster wordt de eerste autofabrikant ter wereld die in de Verenigde Staten autonoom rijden Level 3 certificeert.

Ondanks de lof van Tesla voor zijn Auto Pilot is Mercedes de eerste autofabrikant ter wereld die geautomatiseerd rijden van niveau 3 in de VS introduceert, waarbij Nevada de eerste staat is die bevestigt dat het systeem aan de eisen voldoet. Dit is een belangrijke mijlpaal die van Drive Pilot het eerste en enige Level 3-systeem maakt dat in een productievoertuig op de Amerikaanse snelwegen mag worden gebruikt.

Mercedes S en EQS

Mercedes wil later dit jaar verder uitbreiden naar Californië en heeft al certificeringsdocumenten ingediend bij de staatsautoriteiten. Drive Pilot zal in de VS beschikbaar zijn als optie op de S-Klasse en EQS, en de eerste auto's zullen later dit jaar aan klanten worden geleverd. Waar toegestaan neemt Drive Pilot de snelheid, afstand en besturing over tot 64 km/u. Het past zich aan de omgeving aan (verkeersborden) en reageert volledig autonoom op onverwachte situaties (remmen, uitwijken).

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in