Women's World Car Awards roepen Kia Niro uit tot Auto van het Jaar

3w geleden | Nicolas Morlet

Aan de vooravond van Internationale Vrouwendag op 8 maart heeft de Women's World Car Of The Year-jury van vrouwelijke autojournalisten de nieuwe Kia Niro verkozen tot Auto van het Jaar.

Dit is het 13de jaar dat de jury, opgetrokken uit 63 vrouwelijke autojournalisten die 43 landen over de hele wereld vertegenwoordigen, deze prijs uitreikt. Zij riepen de tweede generatie van de Kia Niro uiteindelijk uit als winnaar voor 2023 uit een lijst van 59 concurrerende modellen. De Niro had al gewonnen in de categorie "Best Urban Car".

"De verkiezing van dit jaar was bijzonder uitdagend vanwege het hoge niveau van alle kandidaten. Elk van de finalisten had genoeg verdiensten om de trofee te winnen", aldus Marta Garcia, voorzitter van WWCOTY.

Deze mening wordt gedeeld door Sabrina Parant, het Belgische WWCOTY-jurylid, die vindt dat de titel van Kia welverdiend is: "Kia blijft indruk op me maken... Na de modellen EV6 en Sportage biedt de Kia Niro een veelzijdig voertuig, een aantrekkelijk design, kwaliteit en luxe en een reeks motoren waarmee elke bestuurder aan zijn mobiliteitsbehoeften kan voldoen. Ik waardeer vooral de comfortabele ruimte en de technologie. Een auto die alles in zich heeft om te behagen..."

De titel van Europese Auto van het Jaar werd op het Autosalon van Brussel uitgereikt aan de Jeep Avenger.

Bevordering van de rol van vrouwen in de auto-industrie

De WWCOTY-prijs heeft tot doel de beste auto's van het jaar te erkennen en een stem te geven aan vrouwen in de autowereld. De stemcriteria zijn gebaseerd op dezelfde principes die elke automobilist hanteert bij het kiezen van een auto: veiligheid, kwaliteit, prijs, design, rijgemak, ecologische voetafdruk, enz.

Maar naast de prijs voor de beste auto's van het jaar is het ook de bedoeling zichtbaarheid te geven aan vrouwen in de autowereld, en zo voor hen vele persoonlijke en professionele kansen te openen.

Women's World Car Awards roepen Kia Niro uit tot Auto van het Jaar
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in