Tesla moet opnieuw modellen terugroepen

1mnd geleden | Nicolas Morlet

Nog een klap voor Tesla. De fabrikant, die al onder druk stond door de bedrijfskosten van zijn fabrieken in Texas en Duitsland en nu op zijn beurt lijdt onder het onderdelentekort, ziet zich genoodzaakt bijna 60.000 voertuigen in Europa terug te roepen.

De Duitse federale instantie voor motorvoertuigen (KBA) heeft Tesla gevraagd 59.129 stuks van de Model Y en Model 3 terug te roepen op de Europese markt. De oorzaak? Door een softwarefout is het e-callsysteem, dat bij een ongeval automatisch de hulpdiensten waarschuwt, uitgevallen. Een probleem dat levens kan kosten en dat de fabrikant snel moet corrigeren. Dat kan via een update op afstand ("Over the air", zoals dat heet) van de software van de betrokken voertuigen.
 
Terugroepacties in overvloed
 
Tesla kreeg de afgelopen maanden te kampen met tal van terugroepacties, gaande van een probleem met het scherm, de regeneratieve remmen of het semi-autonome rijsysteem Autopilot. De fabrikant belooft de kwaliteit van zijn producten te verbeteren voor modellen die worden gebouwd in Duitsland, waar afgelopen maart de eerste Europese fabriek van het merk in gebruik werd genomen.

Tesla moet opnieuw modellen terugroepen
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in