Mercedes wil met de Citan de Kangoo opnieuw uitvinden

4w geleden | Nicolas Morlet

Mercedes heeft zojuist de tweede generatie van zijn bestelwagen Citan onthuld. Net als zijn voorganger bouwt hij op de fundamenten van de Renault Kangoo. Een paar subtiliteiten moeten het verschil maken.

De Mercedes Citan zal vanaf het begin in drie varianten verkrijgbaar zijn: als gesloten bestelwagen, Tourer (vijfzitter) en volgend jaar nog als lange versie. De ingekorte wielbasis verdwijnt. Met een lengte van 4,49 m biedt de 'normale' versie al 2,9 m³ nuttige ruimte en tot 782 kilogram laadvermogen. Er is genoeg plek om twee europallets achter elkaar te stapelen. Dankzij een laaddrempel van slechts 59 centimeter is de koffer ook zeer toegankelijk.

 

De Tourer-versie is bedoeld voor het vervoer van personeel naar de werkplek. Hij mag niet worden beschouwd als een burgerversie in de strikte zin van het woord, ondanks zijn optionele achterklep. Deze taak komt toe aan de toekomstige T-Klasse (en zijn elektrische tegenhanger, de EQT). Binnenkort wordt die officieel voorgesteld.

 

Hey Mercedes

Hoewel de Citan grotendeels dezelfde technische kenmerken heeft als de Kangoo, verschilt hij op één centraal punt. De Duitser krijgt het "eigen" MBUX-multimediasysteem, met onder meer de "Hey Mercedes"-assistent, die in 28 talen kan reageren op verzoeken in de omgangstaal.

 

Het systeem is ook compatibel met Mercedes-toepassingen, waaronder Mercedes Me. Daarmee kan u op afstand contact houden met het voertuig, alsook vergrendelen, ontgrendelen of lokaliseren. Alles zit geïntegreerd in een dashboard met een bovendeel dat duidelijk verschilt van dat van zijn neef.

 

 

 

Benzine, diesel, elektrisch

Motorisch zijn een diesel- en een benzinemotor beschikbaar, goed voor vijf vermogensversies in totaal. De 1.5 CDI is verkrijgbaar met 75, 95 of 116 pk, terwijl de 1,3-liter-benzine verkrijgbaar is met 102 of 131 pk. De Tourer-versie heeft alleen de middelste diesel en de twee benzinemotoren.

 

Net als bij de Vito en Sprinter zal het aanbod worden uitgebreid met een elektrische eCitan-versie van 75 kW (102 pk) met een bereik van 285 km (WLTP) dankzij zijn batterij van 44 kWh. Naar verwachting komt de eCitan pas in de tweede helft van 2022 op de markt.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in