Mercedes EQE, de kleine EQS

2w geleden

De elektrische versie van de Mercedes E-Klasse is een directe concurrent van de Tesla Model S. Hij zal medio volgend jaar in de verkoop gaan.

Op de IAA in München heeft Mercedes de EQE onthuld, de elektrische versie van de E-Klasse. Met zijn lengte van 4,95 meter is hij langer en ruimer dan de sedan met verbrandingsmotor. De EQS lijkt sterk op de EQS en heeft de Black Panel-voorkant, een handelsmerk van de elektrische voertuigen van het merk met de ster. Idem voor de achterlichten die samenkomen via een lichtsignatuur over de koffer.

Net als zijn grote broer kan de nieuwe Mercedes worden uitgerust met het MBUX Hyperscreen, een enorm scherm dat over de volledige breedte van het dashboard loopt. Voor zijn lancering is de EQE beschikbaar in een 350-versie die 291 pk en 530 Nm ontwikkelt. Met zijn batterij van 90 kWh kan hij tussen 545 en 660 kilometer afleggen.

Optioneel biedt Mercedes een meesturende achteras aan, die tot 10 graden kan draaien. Manoeuvreren in de stad is daardoor een makkie. Standaard is de EQE uitgerust met een boordlader van 11 kW. Een exemplaar met 22 kW is ook beschikbaar, daarmee kan de batterij in +/- 4 uur worden opgeladen met een wallbox.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in