Mazda CX-60 e- Skyactiv D: twee nieuwe zescilinders op komst

1mnd geleden

In het kielzog van de lancering van zijn topmodel, de CX-60 PHEV, kondigde Mazda al aan dat een paar zescilinders het aanbod zouden vervolledigen. Er is nu meer info.

De gloednieuwe 3,3 liter-zescilinderdieselmotor is ontworpen rond het concept van 'rightsizing', waarbij de cilinderinhoud zich aanpast aan een betere brandstofefficiëntie en het vermogen. De e-Skyactiv D gedoopte motor wordt beschikbaar in twee vermogensniveaus: 200 pk met achterwielaandrijving en 254 pk met Mazda i-Activ AWD.

Deze laatste kan bogen op indrukwekkende prestatiecijfers: hij accelereert van 0 naar 100 km/u in slechts 7,4 seconden en haalt een topsnelheid van 219 km/u, met een gemiddeld WLTP-brandstofverbruik van slechts 5,3 l/100 km (137 g/km CO2).

De benzineversie, de 3.0 e-Skyactiv en dus eveneens een zescilinder-in-lijn zal zich op een later tijdstip bij de e-Skyactiv D en e-Skyactiv PHEV voegen en het motorengamma van de Mazda CX-60 vervolledigen. Hij staat in januari 2023 bij de dealers, maar de verkoop start al op 1 september.

Mazda CX-60 e- Skyactiv D: twee nieuwe zescilinders op komst
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in