Mazda CX-60 e- Skyactiv D: twee nieuwe zescilinders op komst

1j geleden

In het kielzog van de lancering van zijn topmodel, de CX-60 PHEV, kondigde Mazda al aan dat een paar zescilinders het aanbod zouden vervolledigen. Er is nu meer info.

De gloednieuwe 3,3 liter-zescilinderdieselmotor is ontworpen rond het concept van 'rightsizing', waarbij de cilinderinhoud zich aanpast aan een betere brandstofefficiëntie en het vermogen. De e-Skyactiv D gedoopte motor wordt beschikbaar in twee vermogensniveaus: 200 pk met achterwielaandrijving en 254 pk met Mazda i-Activ AWD.

Deze laatste kan bogen op indrukwekkende prestatiecijfers: hij accelereert van 0 naar 100 km/u in slechts 7,4 seconden en haalt een topsnelheid van 219 km/u, met een gemiddeld WLTP-brandstofverbruik van slechts 5,3 l/100 km (137 g/km CO2).

De benzineversie, de 3.0 e-Skyactiv en dus eveneens een zescilinder-in-lijn zal zich op een later tijdstip bij de e-Skyactiv D en e-Skyactiv PHEV voegen en het motorengamma van de Mazda CX-60 vervolledigen. Hij staat in januari 2023 bij de dealers, maar de verkoop start al op 1 september.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in