Jogger vervangt twee Dacia’s in één klap

2w geleden | Nicolas Morlet

Dacia breidt zijn gamma uit met een nieuw model dat zowel de Lodgy als Dokker vervangt. Daarom is de nieuwkomer half Sandero, half SUV.

Sport, natuur en positieve energie, dat is wat de naam Jogger moet oproepen. Zoals de foto’s tonen wil de cross-over sportliefhebbers aanspreken. Maar zijn kerndoelpubliek blijft gezinnen. De zevenzitsconfiguratie, die vanaf de lancering wordt aangeboden, en de gigantische bagageruimte van 708 liter van de variant met vijf zitplaatsen zijn daar het bewijs van. Een indrukwekkend volume voor een voertuig met slechts 4,55 meter lengte.

 

Waar is het nieuwe logo?

 

Stilistisch mengt de Jogger twee genres door elkaar. De voorkant is rechtstreeks overgenomen van de jongste Sandero - het verbaast ons dat het nieuwe Dacia-logo er niet op te zien is - terwijl de achterkant noodzakelijkerwijs nogal massief oogt, omwille van de praktische bruikbaarheid. In profiel geeft de royale wielbasis (2,9 meter) hem een zeker statuur, waaraan gulletjes zwarte plastics werden toegevoegd voor een avontuurlijk tintje.

 

Complete uitrusting, lage prijs

 

Het is een goede gewoonte van het merk: alle essentiële zaken zijn standaard aanwezig. Maar er is meer. Zo zijn alle Joggers voorzien van cruisecontrol en een snelheidsbegrenzer, en automatische koplampen. Op de optielijst staat een multimediasysteem met Apple CarPlay- en Android Auto-connectiviteit, wat erg handig is voor navigatie via smartphone.

 

Het nieuwe tabblad 'auto' biedt verder toegang tot instellingen voor bepaalde rijhulpmiddelen. Een handenvrije sleutel, regensensor, achteruitkijkcamera en parkeerhulp voor en achter zijn ook beschikbaar.

 

Dacia heeft de prijslijst voor zijn nieuwe model nog niet bekendgemaakt, maar wel al aangekondigd dat het "de goedkoopste zevenzitter op de markt" wordt.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in