Grote restyling voor de Peugeot 508, die nog meer karakter krijgt

3w geleden | Nicolas Morlet

Terwijl de berlines van de brede merken een na een verdwijnen, blijft Peugeot geloven in zijn 508. Hij gaat nu de tweede helft van zijn carrière in en heeft een aanzienlijke cosmetische en technologische update gekregen.

Peugeot heeft de voorkant van zijn sedan grondig gewijzigd om hem nog agressiever te maken. De koplampen lopen tapser toe en de klauwstrepen worden drievoudig aan de zijkant van de koplampen. Ze omlijsten een veel prominentere grille, doorboord door tientallen modules en gestempeld met het nieuwe Peugeot-logo. De wijzigingen zijn subtieler aan de achterzijde, waar het ontwerp van de schuine koplampen van de nieuwste 308 en 408 wordt gebruikt en waar de naam Peugeot nu voluit verschijnt. 

Verbeterde uitrusting

Aan boord heeft Peugeot het infotainmentsysteem vernieuwd, met standaard een nieuw touchscreen van 10 duim dat de gloednieuwe i-Connect Advanced-software aanstuurt. De versnellingspook ruilt zijn klassieke hendel in voor een meer discreet exemplaar, die al te vinden was op andere modellen van het merk en de Stellantis-groep. De auto is ook standaard uitgerust met adaptieve cruisecontrol, gecontroleerde vering, rijstrookhulp en een parkeerassistent met camera.

Compleet gamma

Deze vernieuwde 508 behoudt zijn twee verbrandingsmotoren (1.5 HDi-diesel van 130 pk en 1.2 Puretech-benzine van 130 pk ) en voegt aan de bestaande 225 en 360 pk-motoren een oplaadbare hybride motor van 180 pk toe. Deze laatste is voorbehouden aan de eveneens vernieuwde sportwagen PSE.

Grote restyling voor de Peugeot 508, die nog meer karakter krijgt
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in