Ford Bronco komt naar Europa!

1mnd geleden | Nicolas Morlet

Drie jaar na zijn herintroductie op zijn thuismarkt steekt de Ford Bronco de Atlantische Oceaan over! De Amerikaanse fabrikant heeft aangekondigd dat hij eind volgend jaar op een aantal markten, waaronder België, zijn intrede doet. Maar er zijn er misschien niet genoeg voor iedereen...

De Bronco is een terreinauto voor de harde kern, een soort Jeep Wrangler met een Ford-tintje. Hoewel zijn geschiedenis teruggaat tot 1966, blijft hij in Europa veel minder bekend dan zijn rivaal, en dat is logisch want hij is tot nu toe nooit officieel verkocht bij ons. Daar komt in 2023 verandering in. De Bronco zal op de Europese markt uitsluitend verkrijgbaar zijn als vijfdeurscabriolet (een korte driedeursversie bestaat ook in de VS) en "in strikt beperkte hoeveelheden".

Dat is logisch, want hoewel Ford nog niet officieel heeft meegedeeld welke motor voor de Europese markt zal worden gekozen, zal deze terreinauto onvermijdelijk de gemiddelde CO2-uitstoot van het merk doen stijgen. Het risico is dat het merk, bij een al te groot succes, boetes kan krijgen als de drempels worden overschreden. Populariteit lijkt een garantie, zeker als we rekening houden met de populariteit van de Wrangler, maar ook van de Defender, G-Klasse, Ineos Grenadier of zelfs de Suzuki Jimny.

In Amerika biedt de Ford Bronco de keuze uit een 2.3 Ecoboost met 300 pk, een 2.7 Ecoboost met 330 pk of een 3.0 V6 Ecoboost met 400 pk voor de gemene Raptor-versie. Welke motor Europa ook krijgt, deze Ford ploegt zich absoluut overal door dankzij de talrijke rijhulpsystemen voor terreinrijden. Maar hij weet ook hoe hij beschaafd moet zijn, met geconnecteerde multimedia en 360°-camera's.

De Bronco verbergt verschillende "easter eggs" - te ontdekken knipogen naar het erfgoed van het model. Deze omvatten Bronco-logo's, een afbeelding van de oorspronkelijke serie van 1966, een geïntegreerde flesopener en GPS-coördinaten van de locaties die tijdens de ontwikkeling voor tests werden gebruikt.

Hoewel het voor een prijs nog te vroeg is, is het helaas veilig om te zeggen dat hij veel hoger zal liggen dan het prijskaartje van 34.700 dollar voor de basisversie in de VS.

Ford Bronco komt naar Europa!
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in