Fiat Scudo is één en al déjà-vu

4w geleden

Na een afwezigheid van 5 jaar maakt de Italiaanse Scudo zijn comeback. Hij is nu gebaseerd op een bestelwagen die wijd en breed door de andere merken van het Stellantis-concern wordt gebruikt, alsook Toyota.

Als deze nieuwe Fiat Scudo meer dan één belletje doet rinkelen, dan is dat volstrekt normaal. Het model is gebaseerd op een bestelwagen die bekend is onder de namen Citroën Jumpy, Peugeot Expert, Opel Vivaro en Toyota ProAce. Door te profiteren van de schaalvoordelen binnen de Stellantis-groep, kan Fiat zo een nieuwe bestelwagen aan zijn gamma toevoegen en vermijdt het hoge ontwikkelingskosten.

De Scudo wordt verkrijgbaar in drie lengtes (4,60 m, 5 m en 5,30 m) en heeft een laadvolume van respectievelijk 4,6 m3, 5,3 m3 of 6,1 m3. Als model kan je kiezen uit een bestelwagen, een chassiscabine of een passagiersvoertuig (tot 9 passagiers). Er zijn vier dieselmotoren: 1.5 met 100 of 120 pk (manuele zesbak), 2.0 met 145 pk (manuele zesbak of achttrapsautomaat) en 2.0 met 185 pk (achttrapsautomaat).

Staat ook nog op het programma: een 136 pk sterke elektrische versie, met keuze uit een batterij van 50 of 75 kWh.

Fiat Scudo is één en al déjà-vu

Tweedehands auto's van de dag

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in