Fiat Scudo en Ulysse zijn terug

1mnd geleden

Fiat en PSA werken opnieuw samen in de klasse van bedrijfsvoertuigen, maar nu onder de paraplu van Stellantis. De nieuwe Scudo en Ulysse zijn dus verre van onbekend.

Achter de grille, waar in volle letters "FIAT" staat, herkent u natuurlijk de Citroën Jumpy/SpaceTourer en Peugeot Expert/Traveller, of de Opel Vivaro/Zafira en Toyota ProAce. Kortom, de Scudo is het vijfde lid van het gamma middelzware voertuigen. De Ulysse is zijn burgerlijke tegenhanger voor gezinnen en vipvervoer.

Beide modellen dragen namen die doen terugdenken aan het partnerschap dat tot begin 2010 tussen Fiat en PSA bestond. Beide zullen ook opnieuw worden geproduceerd in de fabriek van Sevel in het noorden van Frankrijk, de historische fabriek van de alliantie tussen de twee voormalige groepen.

Gebaseerd op de andere Stellantis-modellen wordt ook de nieuwe Fiat aangeboden in drie lengtes (van 4,60 tot 5,30 m) met laadvermogens tot 1.400 kg en 6,6 m³ voor de Scudo en drie rijen zitplaatsen en tot negen passagiers voor de Ulysse. Er zullen zowel dieselmotoren als een elektrische versie worden aangeboden. Nogmaals, waarschijnlijk met soortgelijke waarden als die van de andere modellen uit de groep. Maar zeker zijn we niet. Meermaals in het verleden ging Fiat op het vlak van motoren zijn eigen gangetje.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in