Tesla zet stap terug

3w geleden

De bètaversie van de nieuwste autonome rijsoftware van Tesla, getest door klanten, is enkele uren na de livegang al weer meteen ingetrokken. Klachten liggen aan de basis.

De nieuwste bètaversie (FSD 10.3) van Tesla's software voor autonoom rijden, FSD genaamd (voor Full Self Driving), is zojuist gedeactiveerd. De fabrikant heeft na klachten van testende klanten anomalieën ontdekt, waaronder automatisch noodremmen zonder duidelijke verklaring. Om veiligheidsredenen heeft de Amerikaanse fabrikant besloten de jongste versie tijdelijk op te schorten.

Sinds zijn oprichting heeft het merk er een gewoonte van gemaakt om eigenaars bètaversies van zijn nieuwe software te laten testen om indrukken te verzamelen. Dit is uniek in de autowereld. Met het FSD is duidelijk iets niet in orde, aangezien hij minder dan 24 uur na de lancering werd ingetrokken.

Ten slotte is Tesla het doelwit van een onderzoek van de NHTSA (de Amerikaanse federale instantie voor verkeersveiligheid) naar incidenten die zich hebben voorgedaan bij modellen die Autopilot gebruikten.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in