Alfa Romeo: een meer dan vette knipoog naar het verleden

4d geleden

Deze speciale editie van de GT Junior, beschikbaar op de Giulia en de Stelvio, brengt hulde aan het historische verleden van het merk en voegt een vleugje sportiviteit en elegantie toe.

De Alfa Romeo GT Junior 1300 coupé, die van 1966 tot 1976 in meer dan 100.000 exemplaren werd geproduceerd, markeerde zijn tijdperk door een zwoele lijn met onderhoudende prestaties te verzoenen. Als eerbetoon aan deze oldtimer, die erg geliefd is onder verzamelaars, lanceert Alfa Romeo de speciale GT Junior-serie op de Giulia en de Stelvio.

Aan de buitenkant onderscheiden deze twee Alfa’s zich door hun kleur Lipari Ocra, die heerlijk vintage oogt. Het interieur is voorzien van elektrisch verstelbare lederen zetels met het kenmerkende borduursel "GT Junior" op de hoofdsteunen en specifieke stiksels. Het silhouet van de GT 1300 Junior uit 1960 staat ook op het dashboard.

Beide Alfa's zijn verkrijgbaar met ofwel een 210 pk sterke 2,2-liter-turbodieselmotor of de 280 pk sterke 2,0-liter-turbobenzinemotor, in combinatie met een achttrapsautomaat en Q4-vierwielaandrijving.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in