Exclusieve Toyota Supra... voor de competitie!

2j geleden

Sommigen doen het voor een belangrijke verjaardag, anderen omdat ze een meesterwerk willen maken. Bij Toyota is blijkbaar elke reden goed voor een "feestje" en een beperkte oplage te lanceren, zoals de vijftigste inschrijving van een raceauto.

De Toyota Supra is een aantrekkelijk geprijsde coupé met een gespierde zescilindermotor die zijn vermogen naar de achterwielen stuurt. De enige klacht is dat het allemaal wat minder timide zou mogen zijn. Begrijp ons niet verkeerd, we hebben het hier over een volbloed sportcoupé, maar als je ermee rijdt, merk je aan alles, van de motor tot het chassis tot de versnellingsbak, dat hij klaar is voor nog veel meer. Dat is precies wat de Toyota GR Supra GT4 50 Edition bewijst: hij is een zeer uitgeklede en hardcore versie van de normale Supra, ontwikkeld met de volle steun van Gazoo Racing.

Klaar om te racen

De Supra GT4 is het instapmodel  van de raceversie van Toyota’s coupé. Om het succes van zijn racedeelnames te eren, besloot Toyota deze Supra GT4 Edition 50. Waarom 50? Omdat het de vijftigste GT4-raceauto is die door Gazoo Racing wordt ingeschreven. Verzamelaars, spits jullie oren: er zullen slechts 6 exemplaren van dit beest worden geproduceerd, waarvan er twee naar Azië gaan, twee naar Europa en tenslotte twee naar Noord-Amerika. De Edition 50 onderscheidt zich door specifieke badges, maar vooral door bijna alle "opties" die Gazoo Racing aanbiedt. Wat deze precies zijn, vermeldt Toyota niet, maar u moet weten dat deze zeldzame auto maar liefst 175.000 euro zal kosten. Naar onze mening heeft de GT4 slechts één nadeel: het is een pure racewagen.

Tags: Sport Toyota
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in