Twitter: Elon Musk verkoopt voor bijna 7 miljard dollar aan Tesla-aandelen

1mnd geleden

Om sporen uit te wissen in zijn onzekere juridische strijd met Twitter, verkocht Elon Musk begin augustus voor bijna 7 miljard dollar aan aandelen van zijn bedrijf Tesla.

Volgens een document dat bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission is ingediend, heeft de multimiljardair tussen 5 en 9 augustus ongeveer 7,9 miljoen Tesla-aandelen van de hand gedaan om een noodverkoop van Tesla-aandelen te voorkomen voor het geval hij gedwongen zou worden om Twitter te kopen en de steun van sommige van zijn financiële partners zou verliezen.

 In april had hij al zo'n 8,5 miljard dollar aan aandelen van zijn autobedrijf verkocht ter voorbereiding van de overname van het sociale netwerk. Hij had zelfs verzekerd dat er geen verdere verkoop van Tesla-aandelen meer zou plaatsvinden.   

Met meer dan 15 miljard dollar op zak, zou Elon Musk, midden in een juridische strijd over zijn gebroken belofte om Twitter te kopen, zich kunnen opmaken om ofwel een schadevergoeding te betalen of de overname van het sociale netwerk definitief te financieren.

Elon Musk tekende in april een deal van 44 miljard dollar om Twitter te kopen, alvorens deze begin juli eenzijdig te verbreken. De Tesla-baas is van mening dat Twitter heeft gelogen over het aandeel van geautomatiseerde accounts en spam op zijn platform.

Op 17 oktober begint een proces voor het Delaware Court of Chancery, een rechtbank die gespecialiseerd is in zakenrecht.

Tags: Insoliet Tesla
Twitter: Elon Musk verkoopt voor bijna 7 miljard dollar aan Tesla-aandelen
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in