Nissan Qashqai krijgt goede punten voor zijn rijhulpmiddelen

1w geleden

Euro NCAP heeft de rij-assistentiesystemen van vier recente auto's getest. Presteerden het best: de Nissan Qashqai en de VW ID.5.

Euro NCAP beoordeelt de rijhulpsystemen naast hun gebruikelijke algemene beoordelingssysteem. Deze tests omvatten een reeks kritieke rijscenario's die moeten onthullen hoe effectief het systeem de bestuurder kan helpen een mogelijk ongeval te voorkomen. Verder wordt beoordeeld hoe goed de bestuurder en het systeem samenwerken en hoe goed het systeem ervoor zorgt dat de bestuurder bij het rijden betrokken blijft. Ten slotte wordt getest hoe het voertuig de gevolgen van een ongeval beperkt, mocht een ongeval onvermijdelijk zijn.

De nieuwe Qashqai, die al goed scoorde in de algemene veiligheidsscore van Euro NCAP, viel op tijdens deze testreeks. Het ProPILOT-systeem met Navi Link weet de bestuurder evenwichtig te ondersteunen zonder dat deze een vals gevoel van veiligheid krijgt. Op het gebied van passieve veiligheid blinkt de Japanner nog beter uit, met een bijna perfecte 93 procent.

VW's ID.5, die zijn platform deelt met de ID.3 en ID.4, scoorde ook goed met een hoog niveau van bestuurdersassistentie, zonder dat het overmoedin de hand werkt. De Polestar 2 die vorig jaar werd getest, heeft een update gekregen voor een betere assistentie in bochten. Als gevolg daarvan gingen zijn resultaten van "gemiddeld" naar "goed".

Nissan Qashqai krijgt goede punten voor zijn rijhulpmiddelen
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in