Nieuwe Tesla Roadsters gevonden in een container

11mnd geleden | Laurent Zilli

We houden van oldtimers die tot de barnfinds horen, maar dat is in dit geval toch nog anders. Al zijn de gevonden auto's al sinds 2012 niet meer in productie.

Verrassing, toen ergens in China een oude container werd geopend: er zaten drie gloednieuwe Tesla Roadsters in! Alles wijst erop dat ze er al meer dan tien jaar staan. Het gaat om een basisversie met 248 pk en twee sportversies met 288 pk. Ze waren blijkbaar besteld door een Chinese klant, "verpakt" in hun grote ijzeren doos, en vervolgens verscheept over de Stille Oceaan. Maar om een onbekende reden hebben ze nooit de haven van bestemming verlaten. Deze auto's worden nu geveild op de website van Gruber Motor Company, de bekendste onafhankelijke Tesla-hersteller in de VS.

In welke staat?

Het goede nieuws is dat de auto's zich geen betere thuis hadden kunnen wensen om tien jaar in te slapen. De container heeft ze beschermd tegen vocht, weer, licht, vandalisme en alle insecten die de neiging hebben een nest te maken in een verlaten auto. Het tweede stukje goed nieuws is dat een elektrische auto per definitie minder gevoelig is voor langdurige slaap dan een auto met verbrandingsmotor. Maar hier is de tegenvallende boodschap. Iedereen die na tien jaar heeft geprobeerd een batterijgevoed apparaat weer aan te sluiten, weet dat je geen enkel teken van leven moet verwachten. En het vervangen van de accu in een elektrische auto is het duurste wat je kunt doen. Desondanks staat de veiling vandaag (5 mei 2023) op 225.000 dollar voor het lot. Geïnteresseerd? Klik dan hier.

Tags: Insoliet Tesla
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in