Nieuw recordbereik voor waterstofauto

1mnd geleden

Een elektrische auto op waterstof vervaardigd uit biomethanol heeft een wereldwijd afstandsrecord met dit soort technologie gebroken: meer dan 2.000 kilometer.

Met een aangepaste Renault Zoé reed het team van het Franse bedrijf ARM Engineering met één enkele batterijlading en een volle 200 liter GH-3, een brandstof gemaakt uit de methanisering van mest geschikt voor de aandrijving van een brandstofcel.

Vijf bestuurders reden om beurten drie dagen lang, van 7 uur 's ochtends tot middernacht, met het prototype rond het circuit van Albi om het langeafstandsrecord voor waterstofvoertuigen, 1.360 kilometer, te verbreken. Dat record stond op naam van een Toyota Mirai in de VS.

Het nieuwe record van 2.055,68 kilometer werd door zowel een deurwaarder als een officiële tijdwaarnemer gevalideerd. Natuurlijk wijzen kwatongen er al op dat de Zoé met een waterstoftank in een aanhanger zelfs 10.000 km had kunnen afleggen. Meer weloverwogen commentatoren betreuren het dat er geen precieze informatie over het systeem is verstrekt.

Goed om weten is dat het mechanisme ook kan worden aangepast aan een auto met verbrandingsmotor, die alleen maar zou moeten worden uitgerust met een conversiebox om op de GH-3 te kunnen rijden. Het apparaat zou de CO2-uitstoot met 80% verminderen en geen fijnstof meer uitstoten.

Nieuw recordbereik voor waterstofauto

Tweedehands auto's van de dag

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in