Volvo start productie van C40 in Gent

1w geleden | Nicolas Morlet

In aanwezigheid van premier Alexander De Croo heeft Volvo Cars vandaag het startschot gegeven voor de productie van zijn elektrische SUV C40.

De C40, een coupéversie van de Volvo XC40, is Volvo's tweede volledig elektrische model, en het eerste dat geen ander type motor biedt. Ter herinnering: Volvo is van plan om tegen 2030 alleen nog maar elektrische auto's te verkopen. Maar vanaf volgend jaar zal meer dan de helft van de productiecapaciteit van de Belgische fabriek - die ook de XC40 en zijn elektrische versie produceert - gewijd zijn aan elektrische auto's, met een doelstelling van 135.000 auto's per jaar.

 

"De C40 Recharge is een uitstekend voorbeeld van onze toekomst. Onze productieactiviteiten en de nauwe samenwerking met onze leveranciers zijn van het allergrootste belang om onze toekomstige ambities op het vlak van elektrificatie en klimaatneutraliteit waar te maken," aldus Javier Varela, Senior Vice-President en verantwoordelijk voor Industrial Operations and Quality bij Volvo Cars. "Onze fabriek in Gent is klaar voor een 100 procent elektrische toekomst en zal de komende jaren een belangrijk onderdeel zijn van ons wereldwijde productienetwerk."

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in