Stellantis test e-brandstoffen in zijn verbrandingsmotoren

1j geleden | Nicolas Morlet

Stellantis gaat e-brandstoffen testen in zijn verbrandingsmotoren. Als de tests slagen, kunnen deze synthetische brandstoffen benzine en diesel vervangen in 28 miljoen voertuigen van de groep.

De groep, die eigenaar is van de merken Peugeot, Opel, Citroën, Jeep, DS, Maserati, Fiat, Abarth, Dodge, Chrysler en RAM, meet het effect van synthetische brandstoffen op zijn bestaande motoren. De tests, die worden uitgevoerd op motoren die voldoen aan de EURO 6-norm en die sinds 2014 zijn geproduceerd, omvatten een technische luik, met name de verdunning van olie en de verbranding, maar ook een milieuluik, met de nauwkeurige meting van uitlaatgassen.

Volgens de fabrikant zou "het wijdverbreide gebruik van e-brandstoffen een gemakkelijke en betaalbare oplossing bieden om bestuurders van verbrandingsmotoren in staat te stellen hun voertuigen koolstofvrij te maken". Stellantis schat dat een deze overgang tussen 2025 en 2050 een besparing van 400 miljoen ton CO2 zou opleveren.

Europees besluit

Deze aankondiging volgt op het Europese besluit om na 2035 de weg open te houden voor synthetische brandstoffen zodat voertuigen met verbrandingsmotoren kunnen blijven bestaan. Deze brandstoffen zullen echter koolstofneutraal moeten zijn, wat verre van het geval is gezien het productieproces van deze e-brandstoffen.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in