Smart Fortwo: het einde van de elektrische ministadsauto

3w geleden | Stephane Monsin

Mercedes-Benz en Geely, eigenaren van het merk Smart, kondigen aan dat de Smart Fortwo met pensioen gaat. Het merk wil zich concentreren op zijn nieuwe elektrische SUV's.

Voor Europeanen is het een mythisch model, maar binnenkort verdwijnt het uit de catalogus: de Smart Fortwo. Hoewel dit model nog tot medio 2024 wordt geproduceerd, kondigde het merk onlangs aan dat het na april 2023 geen bestellingen meer zou accepteren. De vertragingen in verband met het tekort aan halfgeleiders blijven namelijk de productietijden verlengen, vandaar deze vroegtijdige maatregel... 

SUV's, SUV's, en nog SUV's

Smart heeft besloten om zich vooral te concentreren op zijn nieuwe elektrische SUV's, de Smart #1 en Smart #3. Sinds 2019 is Smart niet langer exclusief eigendom van Mercedes-Benz, maar in gelijke mate van de Duitse fabrikant en het Chinese autoconcern Geely. Deze samenwerking heeft geleid tot nieuwe synergieën en het delen van technologie van Geely. De nieuwe Smart SUV's maken gebruik van Chinese platforms en motoren. Dit partnerschap heeft ertoe geleid dat Mercedes in 2019 de productie van Smart-modellen verplaatst van Hambach (Frankrijk) naar China. Het merk wil zijn premiumoffensief wereldwijd opdrijven, vooral tegenover Mini en de toekomstige elektrische Countryman. Het kapitaliseert liever op modellen met een hogere toegevoegde waarde dan de kleine elektrische stadsauto's, die lagere marges hebben.

Smart Fortwo: het einde van de elektrische ministadsauto
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in