Skoda bereidt een grote zevenzitter voor

1mnd geleden | Nicolas Morlet

Skoda speelt met zijn ruime voertuigen en 'Simply Clever'-filosofie in op de gezinsnoden. Het merk bereidt zich voor om een grote zevenzitter aan zijn gamma toe te voegen. Dat is althans wat de concept Vision 7S suggereert, waarvan het merk een eerste rendering heeft onthuld.

Hoe de concept er zal uitzien weten we nog niet, want de enige afbeelding tot dusver is een schets met het bovenaanzicht van het modulaire interieur. Dat wordt dan ook het belangrijkste kenmerk van de Vision 7S, die de toekomstige evolutie van de interieurs van het merk illustreert. Skoda belooft "een innovatieve designtaal die wordt gekenmerkt door kleine, eenvoudige en functionele vormen, intuïtieve digitale technologieën en duurzame materialen".

Deze concept biedt plaats aan zeven passagiers op drie rijen stoelen en is voorzien van verschuifbare onderdelen en innovatieve oplossingen zoals een geïntegreerd, naar achteren gericht babyzitje in de middenconsole, volgens de fabrikant "de veiligste plek in de auto". Bovendien heeft elke zitplaats een geïntegreerde rugzak en zijn de rugleuningen uitgerust met houders voor multimediaspelers.

De ruimte kan ook worden geconfigureerd voor twee situaties: "rijden" of "ontspannen". 

Wat de bediening betreft, kondigt Skoda "een evenwichtige verhouding tussen haptische en digitale bedieningselementen" aan. Het zal dus allemaal aanraking zijn wat de klok slaat, verdeeld tussen het hoofdscherm en de in het dashboard en het stuurwiel geïntegreerde bedieningselementen. 

In de rijmodus bevinden alle bedieningselementen zich in de ideale positie en is het centrale touchscreen verticaal georiënteerd om de relevante informatie tijdens het rijden optimaal weer te geven. De ontspanningsconfiguratie dient voor oplaadsessies of rustpauzes: het stuurwiel en het dashboard schuiven naar voren en de stoelen op de eerste en tweede rij trekken zich terug voor een meer ontspannen zitpositie.

Skoda bereidt een grote zevenzitter voor
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in