Nieuwe Ferrari van 2 miljoen euro al helemaal uitverkocht!

4d geleden

Na de Monza SP1 en SP2 heeft Ferrari de Daytona SP3 onthuld, het derde model van zijn "Icona"-lijn die hulde brengt aan het roemrijke verleden van het merk. De nieuwe Daytona heeft de nodige passie losgemaakt... en de beurskoers een duw gegeven!

De komst van elke nieuwe Ferrari is een moment om te koesteren. Maar gaat het om een model uit de "Icona"-lijn, geproduceerd in beperkte serie, dan wordt het een klapper. Een waarvoor kopers zich haasten om de bestelbon te tekenen!

Meer dan een paar uur had het merk niet nodig om de 599 bestelformulieren voor zijn nieuwe model, de Daytona SP3, te verzamelen. Ook al kost hij 2 miljoen euro, exclusief belastingen en eventuele aanpassingen.

840 pk, 1.485 kg

De Daytona SP3 is een roadster met een verwijderbaar targadak, gebouwd op het platform van de supercar LaFerrari. Het ontwerp is even geslaagd in zijn geheel als in zijn vele details. Bedoeld als eerbetoon aan de Ferrari P4 die in 1967 de 24 uren van Daytona won, is de auto eerder eenvoudig en puur dan hightech. Zoek dus niet naar actieve spoilers. Overigens, de bestuurder zit in een vaste kuipstoel, rechtstreeks gemonteerd op de carrosserie van koolstofvezel.

Dit is een speeltje voor fijnproevers dat je niet zomaar in de handen van eender wie legt, vooral vanwege de nogal ongebruikelijke verhouding tussen gewicht en vermogen: 1.485 kilogram voor 840 pk! Genoeg om van 0 naar 100 km/u te flitsen in minder dan 3 seconden (2,85 sec!), en naar 200 km/u in… 7,4 seconden! Bangelijk, is het niet?

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in