Mitsubishi is terug met de ASX... en die ken je ergens van

5d geleden | Nicolas Morlet

Twee jaar: dat is hoe lang het Mitsubishi kostte om... een Renault Captur te rebadgen! Terwijl het merk medio 2020 zijn vertrek uit Europa aankondigde, keert het nu terug met een tweede generatie ASX, maar die kan niet verrassen.

Laten we het kort houden: de ASX is eigenlijk een kopie van de Renault Captur. Aan de eerste renderings van het merk te oordelen, hadden we verwacht dat het designteam enkele details zou herzien om deze ASX wat meer persoonlijkheid te geven. Maar los van de voorbumper en een grille met meer chroom, is dit als het vergelijken van twee druppels water. Idem voor het interieur, waar alleen een ander logo op het stuurwiel een verschil maakt.

Onder de motorkap biedt de ASX keuze uit vier motoren: een 1.0 (90 pk, benzine), 1.3 (140 pk 12V-mildehybride), 1.5 (145 pk, full hybrid of 160 pk, plug-inhybride). Met andere woorden, de motoren die je al kent van bij Renault.

Wat de balans in het voordeel van de ASX kan doen doorslaan is dus nog niet duidelijk. Misschien de prijs, maar die is nog niet bekend omdat de auto pas begin 2023 op de markt komt, of de loyaliteit aan de dealer, een belangrijk argument in het geval van Mitsubishi.

Zoals je ziet, mocht de ASX niet naar onze kusten zijn gekomen, we hadden niet veel gemist. Mitsubishi heeft voorlopig nog geen importeur in ons land. Het kondigt aan dat het model alleen "op geselecteerde Europese markten" wordt verkocht. Of we hem ook op onze wegen zullen tegenkomen, valt dus nog te bezien.

Mitsubishi is terug met de ASX... en die ken je ergens van
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in