Meer details bekend over Lexus toekomstige elektrische SUV

4w geleden

Stilaan raakt steeds meer bekend over de tweede elektrische SUV van Lexus. Een versie die zeer dicht bij serieproductie staat werd voorgesteld samen met een groot aantal elektrische prototypes van de Toyota-groep.

Gebaseerd op het e-TNGA-platform, Toyota's nieuwe architectuur voor 100% elektrische modellen, zal de Lexus RZ het luxueuze neefje worden van de Toyota bZ4X en Subaru Solterra. Zoals zijn naam al doet vermoeden, wordt het ook de elektrische tegenhanger zijn van de RX SUV.

Andere richting

Hoewel het ontwerp en de kenmerken nog niet definitief bekend zijn, zou de RZ een batterijcapaciteit van 90 kWh krijgen en een volledig elektrische actieradius van ongeveer 600 kilometer. Afhankelijk van de versie kan hij worden uitgerust met één of twee elektromotoren, met in het laatste geval vierwielaandrijving. Net zoals bij de bZ4X wordt een "steer by wire"-besturing beschikbaar. Dat is een elektronische verbinding als vervanging van een fysiek exemplaar.

De RZ zal in zijn definitieve versie worden voorgesteld in 2022, het moment waarop de huidige generatie van de hybride RX ermee stopt.

Meer details bekend over Lexus toekomstige elektrische SUV
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in