Maakt Sony dan toch een auto?

1w geleden

Op de CES in Las Vegas presenteerde de Japanse elektronicagigant een nieuwe SUV en bevestigde het zijn wens om een dochterbedrijf in de sector van de elektrische auto's te lanceren.

In 2020 presenteerde Sony de Vision-S. Deze sedan werd beschouwd als een rijdend laboratorium om innovaties op het gebied van autonoom rijden te demonstreren, maar die niet als zodanig op de markt zou worden gebracht. Het lijkt erop dat het bedrijf van gedachten is veranderd. Op de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas heeft het aangekondigd dat het in het voorjaar van 2022 een nieuw bedrijf zal lanceren. Sony Mobility Inc. wil zich tot de markt voor elektrische voertuigen wenden.

Deze dochteronderneming zal gebruik maken van kunstmatige-intelligentietechnieken, alsmede van robotica. Op de CES presenteerde Sony een tweede conceptauto, de Vision-S 02, een SUV met zeven zitplaatsen op hetzelfde platform als de sedan. Met twee motoren die elk 268 pk ontwikkelen, is dit voertuig even groot als de Tesla Model Y. Binnenin biedt hij een multimedia-ervaring van hoge kwaliteit, dankzij de expertise van Sony. Niets ontbreekt, zelfs de spelcomputer PlayStation niet!

Maakt Sony dan toch een auto?
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in