Lancia laat zich door het verleden inspireren voor de toekomst

3w geleden | Nicolas Morlet

De ontwerpers van Lancia zullen zich laten inspireren door de vroegere glorie van het merk bij het ontwerpen van de drie nieuwe modellen die de fabrikant weer in de schijnwerpers moet zetten.

De reis begint met enkele eclectische modellen: de Beta HPE, de Gamma Coupé (die iedereen zich herinnert als Lancia's comfortabele en innovatieve "reislounge") en de verfijnde, agressieve en krachtige Fulvia Coupé uit 1965. Modellen die inderdaad opvielen door de elegantie van hun lijnen, stuk voor stuk getuigen van de esthetische codes van hun tijd.

Dit zijn de modellen die de inspiratie vormden voor het toekomstige Lancia," aldus Luca Napolitano, CEO van het merk. "Ze worden belangrijk voor de nieuwe Ypsilon in 2024, het nieuwe vlaggenschip waarmee we het grootste segment van Europa kunnen betreden, en de nieuwe gebeeldhouwde en gespierde 'Delta' die in 2028 met zijn geometrische lijnen autoliefhebbers over heel Europa zal prikkelen."

"Alle drie de voertuigen zullen drie typische Lancia-designelementen bevatten: de ‘calice’, sinuslijnen en geometrisch-primitieve vormen. Geïnspireerd door de voorkant van de iconische Lancia Aurelia en Delta, zal de nieuwe ‘calice’ worden geherinterpreteerd in een moderne vorm, met behoud van het onderscheidende kenmerk dat een verticale en horizontale lijn combineert en het logo van het merk bevat," voegde de verklaring eraan toe.

Lancia laat zich door het verleden inspireren voor de toekomst
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in