Klimaatneutrale gebouwen voor Dodge en RAM in Antwerpen

3w geleden

AEC, een van de officiële importeurs van de merken Dodge en RAM in Europa, heeft zijn intrek genomen in gloednieuwe "klimaatneutrale" gebouwen. Is dit genoeg om de tonnen CO2 te compenseren die de achtcilinderblokken van deze geïmporteerde modellen uitstoten?

Kleine inspanningen om onze energievoetafdruk te verminderen zijn er niet. Hoewel AEC de Dodge Charger-, Challenger- en Durango-modellen, alsmede de RAM-pickups in Europa importeert - allemaal voertuigen met V8-motoren goed voor een uitstoot van ongeveer 300 g CO2 per kilometer - besteedt AEC veel aandacht aan de vermindering van de uitstoot van broeikasgassen.

 

De nieuwe kantoren zijn gevestigd in de haven, in Kallo, op een steenworp afstand van het nieuwe centrum voor de verwerking van voertuigen, waar elk jaar enkele duizenden auto's passeren. Het gebouw is BREEAM-gecertificeerd (Building Research Establishment Environmental Assessment Method), met strenge criteria voor energie- en waterverbruik, vervuiling, vervoer, materialen, afval, ecologie en beheer.

 

AEC zet ook in op duurzame stroom, met de installatie van een windturbine van 5 MW op het terrein om te voldoen aan de groeiende vraag naar elektrificatie van alle voertuigen, inclusief de aandrijving van de 34 oplaadstations. Bovendien maakt een "gebruikte" batterij met hoge capaciteit de tijdelijke opslag van groene energie mogelijk, en vervangt een back-upbatterij de gebruikelijke dieselgenerator.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in