Kia Niro: net zo stijlvol als de Sportage

2j geleden

Na een paar teasers heeft Kia nu ook de eerste officiële beelden van de nieuwe Niro gepubliceerd. Zijn stijldurf gaat nog een stukje verder dan zijn grote broer Sportage.

De Niro, die in 2016 alleen als hybride werd gelanceerd en die daarna het gezelschap kreeg van een plug-in en een 100% elektrische versie, legde de basis voor elektrificatie bij Kia. De nieuwe generatie zal op dit sterke punt voortbouwen en er nog één aan toevoegen: design.

Aerodynamica

Zoals u op de beelden kunt zien, zal de nieuwe Niro inderdaad de designtaal van de nieuwe Sportage op zijn eigen manier interpreteren. Met in het oog springende details (voorkant, achterstijl, achterlichtclusters) en vloeiende lijnen draait dit ontwerp volledig om aerodynamica, wat cruciaal is voor brandstofefficiëntie.

De Niro is iets langer (+6 cm voor een totaal van 4,42 m) en ruimer dan voorheen, met een bagageruimte van 451 liter voor de hybride versie. Voorin is de gelijkenis met de Sportage duidelijk: twee grote schermen en aanraakgevoelige bedieningsmodules. Eén verschil is dat de Niro het elegante stuurwiel van de EV6 krijgt.

Drie mechanische oplossingen

De nieuwe Kia Niro komt zoals voordien in drie versies, maar wel met nieuwere mechaniek. Het basisaanbod wordt een hybride, met een 1,6 liter-benzinemotor en een elektrische motor met een gecombineerd vermogen van 141 pk. Het officiële gemiddelde volgens de Koreaanse normen is 4,8 liter per 100 kilometer. Details over de stekkerhybride en de elektrische versies zijn nog niet beschikbaar.

De Niro 2022 begint zijn carrière deze maand in Zuid-Korea, alvorens in de komende weken of maanden de wereld te gaan veroveren.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in