Honda gaat samen met Sony elektrische auto's bouwen

2mnd geleden

Honda loopt achter op de markt voor elektrische auto's in Europa. Samen met Sony wil het die achterstand ophalen. De Japanse multimediagigant toont al enige tijd een oprechte belangstelling voor auto's en zal zijn elektronische expertise ter beschikking stellen van Honda. Een eerste resultaat mogen we binnen 3 jaar verwachten.

In 2020 verraste Sony bezoekers van de Consumer Electronic Show (CES) in Las Vegas met zijn conceptuele sedan Vision-S. Ondanks een succesvolle ontvangst zei het merk destijds dat het geen plannen had om hem in productie te nemen. Voor hen was het een demonstratie van hun knowhow op het gebied van mobiliteit. Op dezelfde show in 2022 verdubbelde het merk zijn aanbod met de Vision-S 02, een SUV die kennelijk toch een verlangen van Sony uitte om een productiepartner te vinden.

Die heeft het gevonden. Het is Honda. In hun partnerschap worden de verantwoordelijkheden duidelijk afgebakend volgens de kernactiviteiten van elk: Sony zal softwareplatformen en mobiliteitsdiensten ontwikkelen, Honda zal de - uiteraard elektrische - voertuigen ontwikkelen en produceren. Het is de bedoeling om tegen 2040 een volledig elektrisch gamma te hebben, maar de eerste vruchten van deze samenwerking zouden al in 2025 zichtbaar moeten zijn.

Honda gaat samen met Sony elektrische auto's bouwen
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in