Genesis sluit met GV60 aan bij het elektrische veld

4w geleden

Het premiummerk van de Hyundai-Kia-groep heeft zopas zijn eerste nulemissiemodel onthuld. Dit is het neefje van de nieuwe Hyundai Ioniq 5 en Kia EV6.

De premiumpoot van de Hyundai-Kia-groep heeft de GV60 onthuld, hun eerste elektrische cross-over. Hoewel we nog in het duister tasten over de technische specificaties en afmetingen, zouden ze dicht in de buurt moeten liggen van de Hyundai Ioniq 5, waarmee deze Genesis zijn platform deelt.

De GV60 is voorzien van de kenmerkende tweetrapsverlichting van het merk, evenals chromen zijstrips, met een kenmerkende 'V' in de achterste stijlen. Net als bij de Audi e-tron zijn de conventionele spiegels vervangen door camera's om de luchtweerstand te verbeteren. Het interieur oogt origineel door een brede schermstrook die de tellers met het infotainment verbindt.

Dat de merknaam niet meteen een belletje doet rinkelen, is niet verwonderlijk. Voorlopig wordt Genesis alleen verkocht in het VK, Duitsland en Zwitserland. Maar dat zou spoedig kunnen veranderen.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in