Genesis X Cabrio: elegante en verfijnde cabriolet

2w geleden

Genesis, het topmerk van de Hyundai-groep, onthult het concept van een luxecabriolet met bijzonder elegante lijnen. Een lust voor het oog, is hij zeker. Maar verwacht niet dat hij op de markt komt...

Niets lijkt de creatieve geest van de Hyundai-groep tegen te houden. In het verleden beperkte de groep zich tot pragmatische modellen zonder smaak, maar de laatste jaren heeft de groep een opmerkelijke stilistische en technologische wending genomen. Hyundai heeft zijn nieuwigheden vermenigvuldigd, KIA heeft de wind in de zeilen en de twee merken zijn er eindelijk in geslaagd zich van elkaar te onderscheiden, zonder op elkaars tenen te trappen.

Het derde merk in dit succesverhaal is Genesis dat, net als DS voor Citroën, vroeger een Hyundai-model was en in 2015 een zelfstandig merk werd. Geclassificeerd als een premiummerk, heeft het sindsdien het aantal modellen met een zeer verwesterd design, die noch aan elegantie noch aan troeven ontbreken in vergelijking met de Duitse modellen, verveelvoudigd. Met vandaag zes stuks, zowel sedans als SUV's, is Genesis niettemin een merk dat doet dromen, dat verbeeldt en idealiseert...

Snoepgoed voor de ogen

Zo heeft het merk sinds haar oprichting talrijke concepten en studies ontwikkeld. De nieuwste zijn de Genesis X en X Speedium-coupés, respectievelijk onthuld in 2021 en 2022. Op de Los Angeles Auto Show onthulde het Koreaanse merk het derde en laatste concept in dit futuristische drieluik, de Genesis X Cabrio. Het is een grote cabriolet (de eerste voor Genesis) die de stijl van de andere twee concepten overneemt, evenals hun 100% elektrische motor. Zijn lange motorkap eindigt met de kenmerkende ruitvormige grille van het merk, versierd met kleine futuristische details. Het interieur is erg digitaal, met een L-vormig scherm rond het stuurwiel. Een zeer succesvol model, dat de zoveelste studies van SUV's of slappe elektrische voertuigen achter zich laat. Een elektrische auto kan mooi zijn!

De X Convertible zal alleen voor het plezier van onze ogen zijn, want massaproductie lijkt voor Genesis niet aan de orde... Het merk - voorlopig vooral aanwezig in Noord-Amerika en Azië - komt zeer binnenkort naar Europa, eerst met de G80 sedan en de GV80 SUV. Andere modellen volgen in de komende maanden.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in