Een exclusieve Abarth in de kleuren van Spa-Francorchamps voor de patron van het circuit!

2mnd geleden | Nicolas Morlet

Amaury Bertholomé heeft de sleutels ontvangen van een Abarth F595 in de kleuren van 'zijn' circuit. De CEO van Spa-Francorchamps kreeg een van de 150 exemplaren van deze exclusieve speciale reeks, voorbehouden voor de Belgische en Luxemburgse markt, overhandigd.

Het "mooiste circuit ter wereld" heeft nu een auto die tot zijn glorie strekt. De invoerder van Abarth wilde deze kleine gebeurtenis vieren door de sleutels van het exemplaar met nummer 100 aan de manager van het circuit te overhandigen.

De heer Alexandre De Preter, managing director voor de merken Fiat en Abarth bij Stellantis Belux: "Ik ben blij dat ik op het mooiste circuit ter wereld, onder een prachtige zon, de sleutels van dit verzamelobject aan de circuitmanager mag overhandigen. Het is een ideale auto voor wie op zoek is naar de adrenaline van de racewereld, zowel op het vlak van prestaties als op technologisch vlak".

Alleen voor Belux

Slechts 150 exemplaren van de Italiaanse bom in Belgische kleuren - hij is verkrijgbaar in zwart, geel of rood - zijn gepland. Deze zijn uitsluitend voor de Belgische en Luxemburgse markt gereserveerd. Ze onderscheiden zich door stickers met de lay-out van het beroemde circuit van Spa, een exclusief plaketje op de achterklep, rode veiligheidsgordels en een genummerd inzetstuk op het dashboard dat de exclusiviteit van elk stuk in herinnering brengt. En technisch? De kleine 165 pk sterke 1.4 liter T-Jet-motor zingt door een uitlaatsysteem van Record Monza voor meer gutturale klanken.

Met track day

Wie interesse heeft, wacht best niet te lang, want de Abarth Spa-Francorchamps lijkt een patriottische snaar te raken bij Belgische klanten. De meeste exemplaren zijn al verkocht, en de prijs ligt maar 1.000 euro hoger dan een klassieke F595 (24.990 euro). Elke koper krijgt ook een circuitdag in juni cadeau. Ik laat je raden waar die zal plaatsvinden...

Een exclusieve Abarth in de kleuren van Spa-Francorchamps voor de patron van het circuit!
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in