Dodge onthult de muscle car van de toekomst

1mnd geleden | Nicolas Morlet

De elektrificatie van auto's gaat met rasse schreden vooruit en zelfs de meest emblematische modellen ontkomen er niet aan. Als bewijs heeft Dodge zojuist zijn toekomstige generatie Challenger voorzien van een elektrische motor! Met een paar verrassingen onder de kap...

De Charger Daytona SRT Concept neemt de karakteristieke kenmerken over van de Challenger zoals we die al sinds 2008 kennen. De daklijn met zijn dikke stijlen is behouden, net als de brede schouders. Aan de voorzijde wordt de pseudogrille geaccentueerd door afzomend lint van LEDs, maar zorgt een erg schuin aflopende motorkap met verborgen spoiler voor een betere luchtstroom dan bij het huidige model.

Dit aerodynamische ontwerp werd mogelijk gemaakt door de afwezigheid van een V8-motor onder de motorkap. Deze concept is helemaal elektrisch. Hij maakt gebruik van 800V-technologie, waardoor de stroom volledig kan worden benut, maar de batterij ook ultrasnel kan worden opgeladen (zoals bij een Porsche Taycan of Kia EV6 bijvoorbeeld).

Om niet te veel af te doen aan het unieke gevoel van de muscle car, heeft Dodge hem uitgerust met een aantal verbazingwekkende trucs: zo is er een eRupt-versnellingsbak met meerdere versnellingen (elektrische auto's hebben er meestal maar één). Hij heeft dus  echte schakelpunten, die het op toeren komen van een motor simuleren. Er is ook een "push-to-pass"-knop die gedurende enkele seconden alles uit de kast haalt voor een zinderend inhaalmanoeuvre.

Nog verrassender is dat deze elektrische auto is uitgerust met een uitlaatsysteem! En het merk beweert dat het in staat is 126 dB te produceren, wat evenveel is als de huidige V8-versies! Het Fratzonic Chamber Exhaust System "produceert een uniek geluid dankzij een versterker en een tuningkamer die zich aan de achterkant van het voertuig bevinden", aldus het merk. Te ontdekken in de video hieronder (vanaf de 11e minuut).

Maar helaas, tenzij een particuliere importeur zoals AEC besluit hem in Europa aan te bieden, zal deze verleidelijke Dodge niet bij ons te zien zijn.

Dodge onthult de muscle car van de toekomst
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in