D'Ieteren brengt Microlino naar België!

1mnd geleden | Nicolas Morlet

D'Ieteren breidt zijn merkenportefeuille verder uit met de distributie van Microlino op de Belgische markt. Deze stadsauto in zakformaat, geïnspireerd op de beroemde Isetta, moet snel de lieveling van de hippere wijken van de hoofdstad worden.

D'Ieteren verkeert in bloedvorm dezer dagen! Na investeringen in tweewielers met zijn merk Lucien en in elektrische supercars door het bedingen van de distributierechten van Rimac in België, breidt het nu zijn mobiliteitsaanbod uit met Microlino.

"Met een gemiddelde afgelegde afstand van 35 kilometer per dag, bijna 90% van de tijd stilstand en een bezettingsgraad van niet meer dan 1,2 personen per voertuig, zijn de meeste van onze huidige auto's vaak te groot voor hun dagelijks gebruik.” Daarom heeft D'Ieteren besloten de Microlino aan zijn gamma toe te voegen.

Deze elektrische stadsauto, een heerlijke herinterpretatie van de Isetta, is slechts 2,5 meter lang, weegt 500 kilo en voert twee inzittenden en hun bagage (230 liter bagageruimte) door de stad en de buitenwijken. Afhankelijk van de gekozen batterij (6, 10,5 of 14 kWh) bedraagt de actieradius tussen 91 en 230 kilometer, met een maximumsnelheid van 90 km/u.

Hoewel deze elektrische stadsmus de harten waarschijnlijk sneller doet kloppen, zal je wel de portemonnee wijd moeten opentrekken om hem te kunnen betalen, want de basisprijs zal naar verwachting op 14.900 euro liggen. Bestellen gebeuren uitsluitend online. De eerste exemplaren arriveren begin 2023 in ons land.

D'Ieteren brengt Microlino naar België!
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in