BMW M GmbH zet zich schrap voor een nieuw hoofdstuk

1mnd geleden

Ook de sportdivisie van BMW, M GmbH, transformeert naar elektrisch. De afdeling is daarom zijn eerste ontwikkelingstests op de openbare weg gestart met een auto die gebruikmaakt van een innovatieve aandrijflijn alsook controlesystemen voor het rijgedrag.

Precies 50 jaar na de oprichting bevindt BMW M GmbH zich middenin een transformatie naar een elektrisch gamma dat niet alleen de prestatiekenmerken van zijn modellen behoudt, maar ze ook verrijkt met nieuwe facetten.

Zo test een multidisciplinair team van ontwikkelaars momenteel hardware- en softwareoplossingen voor toekomstige volledig elektrische auto's met hoge prestaties. De conceptuele tests zijn gericht op een vierwielaandrijvingssysteem dat gebruikmaakt van vier elektromotoren in combinatie met een zeer geavanceerde dynamische controleregelaar om een ongekend niveau van prestaties en ervaring te leveren.

De prestaties van het nieuwe aandrijfsysteem zullen zich manifesteren in de recuperatie van remenergie. In plaats van de grenzen van de rijdynamiek verleggen kunnen de vier motoren ook als generator fungeren wanneer ze bijvoorbeeld remmen voor een bocht, en de elektriciteit vervolgens terugvoeren naar de hoogspanningsbatterij.

De dag van morgen is misschien nog zo kwaad niet!

BMW M GmbH zet zich schrap voor een nieuw hoofdstuk
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in