Deze elektrische auto rijdt 1.200 km op één enkele lading!

1mnd geleden | Nicolas Morlet

De Mercedes Vision EQXX, het rijdend laboratorium van Mercedes’ elektrische toekomst, heeft zopas een nieuw autonomierecord gevestigd door 1.200 km af te leggen op één enkele lading.

Na zijn record tussen Stuttgart en Cassis afgelopen april, heeft de EQXX-concept deze keer Silverstone bereikt, in Engeland. Dit was een gelegenheid om zijn eigen record met bijna 200 kilometer scherper te stellen, dit keer over precies 1.202 km. Dankzij de aerodynamica van het studiemodel en het uitstekende energiebeheer vertrouwden de teams de auto bij aankomst op Silverstone zelfs toe aan Nyck de Vries, coureur van het Mercedes Formule E-team, zodat de auto nog elf ronden op het circuit kon afleggen voordat de batterij leeg was.

Deze prestatie werd geleverd in omstandigheden die de werkelijkheid zo dicht mogelijk benaderden, met inbegrip van een onverwachte snelwegafsluiting en -omleiding, en Mercedes beweert "op snelwegsnelheid" te hebben gereden, onder meer dwars door Frankrijk tussen Straatsburg en Calais. De bemanning stopte onderweg ook om leden van het Mercedes-AMG Formule 1-team te bezoeken in Brackley, zo'n 13 kilometer ten zuidwesten van Silverstone.

De reis duurde 14 uur en 30 minuten, met een totale gemiddelde snelheid van 83 km/u. De boordcomputer gaf een gemiddeld brandstofverbruik van 8,3 kWh/100 km aan!

Dit zou ons moeten geruststellen over de toekomst van de autonomie van elektrische auto's.

Deze elektrische auto rijdt 1.200 km op één enkele lading!
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in