Batterij van Jeff Bezos en Bill Gates geraakt 1.200 kilometer ver

1mnd geleden

Hangt er rivaliteit in de lucht boven Silicon Valley? Terwijl Elon Musk, CEO van Tesla, opnieuw de rijkste man ter wereld is geworden onder de neus van Amazon-baas Jeff Bezos, heeft deze laatste net samen met Bill Gates, 's werelds vierde rijkste man, geïnvesteerd in een Amerikaanse start-up die een "revolutionaire" batterij voor elektrische auto's ontwikkelt.

De start-up "Our Next Energy" ontwikkelt een zogenaamde hybride batterij. Deze bestaat eigenlijk uit twee batterijen met zeer verschillende intrinsieke eigenschappen, die speciaal zijn ontworpen voor meervoudig gebruik zonder dat de cellen worden gewijzigd.

De eerste, met zijn bescheiden capaciteit, heeft eigenschappen die geschikt zijn voor frequent opladen en korte ritten; de tweede, daarentegen, is op maat van lange ritten, maar is minder bestand voor frequent laden. De actieradius van de eerste bedraagt ongeveer 150 kilometer, de tweede geraakt tot 1.200 kilometer ver!

Deze andere aanpak wekt de belangstelling. Het bedrijf heeft zojuist 25 miljoen dollar aan financiële steun ontvangen van een investeringsgroep waartoe Jeff Bezos, Bill Gates en Virgin-oprichter Richard Branson behoren.

De eerste prototypes zullen naar verwachting volgend jaar de weg op gaan, en Mujeeb Ijaz, de oprichter van "Our Next Energy", heeft al aangekondigd dat hij een contract heeft getekend om zijn batterijen binnen vijf jaar aan een eerste klant te leveren.

tags-label Mobiliteit Tesla
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in