Zeldzame Peugeot 4x4

2w geleden

In zijn geschiedenis heeft het Peugeot-gamma maar een handvol 4x4's gekend. Dit weerhield de Franse vakman Dangel er niet van om al in 1980 modellen van de firma Sochaux om te bouwen tot terreinauto's.

Het Franse bedrijf Dangel, vandaag nog steeds actief, werd in 1980 opgericht met als doel Peugeots om te bouwen tot 4x4's. Het eerste model dat door het merk werd aangepast, de Peugeot 505, werd in een terreinuitvoering geproduceerd in een oplage van slechts 5.000 stuks.

Meestal verkocht Dangel zijn avontuurlijke Peugeots aan lokale overheden of bedrijven actief in slecht toegankelijke gebieden. Nog zeldzamer: de 505 estate, want daarvan  bestaan er maar 500 stuks. Een ervan staat momenteel te koop bij de Italiaanse professional Ruote da Sogno. Hij werd nieuw verkocht aan de Libische ambassade, die hem gebruikte voor enkele reizen naar het land dat toen door Kadhafi werd geregeerd, maar veranderde in 2014 van eigenaar en werd in Italië gerestaureerd.

Met een bodemvrijheid van 22 centimeter en een versnellingsbak met 5 versnellingen met korte overbrengingsverhoudingen, aangepast aan 4x4, kan hij zich in 60 centimeter water voortbewegen. De motor is een 2 liter benzinemotor met 98 pk. Aan deze zeldzame auto bengelt een indrukwekkend prijskaartje van... 59.000 euro!

Tags: Classics
Zeldzame Peugeot 4x4
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in