Originele Mini mag terug de stad in

2j geleden

In het Verenigd Koninkrijk maakt het door Mini gelanceerde Recharged-programma het mogelijk een oud model dat tussen 1959 en 2000 werd geproduceerd, om te bouwen voor elektrische aandrijving.

Ontworpen door de briljante ingenieur Alec Issigonis, werd de allereerste Mini ontworpen om vier personen en hun (schamele) bagage op de meest economische manier te vervoeren. Met een lengte van slechts 3,05 meter wekte de kleine Engelse auto bewondering op toen hij in 1959 op de markt kwam, omdat hij tal van revolutionaire technische oplossingen combineerde (dwarsgeplaatste motor, voorwielaandrijving, hydrolastische ophanging...).

Vandaag blijven vele verzamelaars over de hele wereld met grote passie vasthouden aan het origineel. Het bracht Mini ertoe om het Recharged-programma te ontwikkelen. Momenteel enkel verkrijgbaar in het Verenigd Koninkrijk kunt u zo een oude Mini ombouwen tot een elektrische auto. Het goede nieuws is dat de conversie volledig omkeerbaar is!

Het vermogen bedraagt tot 122 pk met een maximale actieradius van 160 kilometer. Dankzij zijn emissieloze aandrijving kan de stadsauto weer door de straten van grote steden als Londen rijden: zijn favoriete speelterrein!

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in