Mahy, een familie van auto's

11mnd geleden

De collectie auto's van Ghislain Mahy, te zien in Autoworld en het Mahymobiles Museum, is een van de belangrijkste ter wereld. Een fascinerende tentoonstelling laat de bezoeker kennismaken met de reserves waarin wonderen meer dan een halve eeuw hebben gesluimerd.

In de jaren 50 begon de Gentse garagehouder Ghislain Mahy oude auto's op te kopen om ze van de ondergang te redden. Al snel werd deze hobby een soort ‘aandoening’ en verzamelde de man meer dan duizend voertuigen, in het besef dat zij een belangrijk erfgoed vertegenwoordigden.

Vandaag zijn sommige van deze voertuigen te zien in het museum Autoworld en andere in Mahymobiles, in Henegouwen. Maar veel van de voertuigen staan al zeer lang stil. Hoewel de reserves van deze collectie (een van de grootste ter wereld) altijd angstvallig bewaakt zijn geweest en gesloten voor het publiek, mocht fotograaf Wouter Rawoens ze twee jaar geleden bezoeken.

Uit de vijfhonderd auto's die daar stonden, selecteerde de kunstenaar de historisch interessantste. Hij sublimeerde ze in een boek getiteld ‘Een familie van auto's’, dat uitmondde in een unieke tentoonstelling op de Vynckier-site in Gent. Bezoekers kunnen de mooiste modellen uit de reserves van Mahy ontdekken, zoals een Aston-Martin DB2 die toebehoorde aan koning Boudewijn of een Delahaye 135 MS met een uniek koetswerk van Ghia-Aigle. Te ontdekken tot 31 oktober. Informatie: www.expo-mahy.be

Tags: Classics
Mahy, een familie van auto's
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in