Deze oude Aston Martin is al elektrisch

1mnd geleden

Hertrimd door het Britse bedrijf Lunaz Design, heeft deze Aston Martin zijn sublieme zescilindermotor ingeruild voor een elektrische aandrijflijn. Ketterij of genialiteit ?

De Aston Martin DB6, gebouwd tussen 1965 en 1971, is een oldtimer die hoog op de lijstjes van rijke verzamelaars staat. Zij prijzen vooral de sculpturale lijnen en de prestaties van de 4-liter-motor met een vermogen van 282 pk. Lunaz Design, een Brits bedrijf gespecialiseerd in elektrische conversies en deels eigendom van ex-voetballer David Beckham, heeft zijn zinnen gezet op deze parel van de Britse autogeschiedenis.

Het bedrijf verving de oorspronkelijke zescilinder door een emissievrije elektromotor met accu's met een capaciteit van 80 tot 120 kWh en een maximumbereik van 410 kilometer. Het exacte vermogen blijft nog geheim, maar de elektrische oldtimer zou dezelfde prestaties leveren als het oorspronkelijke model.

Ontworpen om zonder problemen in LEZ's (Low Emission Zones) te kunnen rijden, is deze uitzonderlijke auto geprijsd vanaf 865.000 euro. Een stevige som. Voor dat geld kan u misschien beter een originele DB6 kopen, met daarnaast een moderne elektrische auto voor de dagelijkse ritten...

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in