Bijna nieuwe Ferrari F40 onder de hamer

1w geleden

Deze Ferrari F40 dateert van 1989 en heeft slechts... 1.790 kilometer afgelegd sinds zijn aflevering. Genoeg om de polsslag van verzamelaars over de hele wereld op recordhoogte te jagen!

De Ferrari F40, gelanceerd in 1988, was een cadeautje van de fabrikant aan zichzelf voor zijn 40ste verjaardag. Deze supercar, geproduceerd op niet meer dan 1.315  stuks, innoveerde met een constructie geïnspireerd op de racerij met o.a. het gebruik van lichtgewichtmaterialen zoals kevlar. Onder de motorkap ontwikkelde een 2,9-liter-V8-motor met twee turbo's 478 pk en 577 Nm, een zeer indrukwekkend rapport voor die tijd.

Het beest woog slechts 1.088 kg en haalde een top van 324 km/u. De F40 was al een verzamelaarsobject toen hij op de markt verscheen en is nu extreem gewild bij rijke liefhebbers over de hele wereld.

Het exemplaar dat op 10 oktober door Bonhams in het Zoute te koop wordt aangeboden, zal waarschijnlijk ongeziene interesse wekken. Het is ongetwijfeld een van de origineelste F40's in de wereld, met slechts 1.790 kilometer op de teller sinds de levering in 1989.

Nieuw gekocht van de Belgische importeur (Ferrari Francorchamps) door de huidige eigenaar werd de auto slechts tot 1991 gebruikt. Sindsdien stond hij in opslag. Bijna nieuw en met zeldzame opties zoals echte ‘drop-down’-portierramen alsook airconditioning, wordt deze auto geschat op een bedrag tussen de 1 miljoen en 1,5 miljoen euro.

tags-label Classics
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in