Tesla's vrachtwagen maakt zich klaar voor de showrooms

3j geleden

Met argwaan werd naar Tesla's trekker-oplegger, met de nuchtere naam "Semi", gekeken. Maar de vrachtwagen bevindt zich volop in de testfase. Eind dit jaar zouden zelfs al de eerste leveringen volgen.

 

Met de Semi koestert Tesla het ambitieuze doel om een lading van 36 ton over een afstand van 965 kilometer te kunnen trekken! Toen Elon Musk, zichzelf ondertussen herdoopt tot Technoking van Tesla, in 2017 aankondigde dat zijn vrachtwagen een afstand van 500 mijl (804 km) zou halen, leek het erop dat de batterijtechnologie nog een flinke evolutie moest doorlopen.

 

Maar die zou er nu zijn. Dankzij superkrachtige elektromotoren kan de Semi in minder dan 20 seconden van 0 tot 96 km/u optrekken, met een volgeladen aanhangwagen aan de trekhaak.

 

Sterker nog, de eerste klanten zouden reeds eind dit jaar hun Semi ontvangen. Over de prijzen circuleren bedragen tussen 150.000 tot 180.000 dollar (omgerekend: 126.000 tot 151.000 euro), afhankelijk van de versie. Intussen heeft Tesla een video gepubliceerd waarin de Semi over een circuit zoemt. Inderdaad, zonder vlam in de pijp.

 

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in