Te koop: de DB5 van James Bond

1mnd geleden

Een van de meest legendarische auto's uit de filmwereld, de Aston Martin DB5 "James Bond" is al vele malen gekopieerd en nagemaakt. Dit is de echte DB5, maar er zit een haakje aan...

De Aston Martin DB5 verscheen voor het eerst in een James Bond-film in 1964. Dat was met Sean Connery achter het stuur, die tijdens het filmen letterlijk verliefd werd op de auto. Zozeer zelfs dat de Schotse acteur uiteindelijk een DB5 kocht en ermee naar gerenommeerde specialisten ging, niet om hem uit te rusten met machinegeweren en een schietstoel, maar om de motor ordentelijk te prepareren en... zijn Aston dezelfde verfbeurt te geven als die van Bond.

Bonus erbovenop

Het is dus deze Aston Martin DB5, uit de garage van wijlen Sean Connery, die momenteel te koop staat bij Broad Arrow Auctions.

De auto verkeert in ‘concours’-staat en zal naar schatting tussen de $1.4 en $1.8 miljoen opbrengen.

De verkoop vindt plaats op 18 augustus in Californië. De winnaar van de veiling krijgt nog een bonusgeschenk. Hij of zij zal in de DB5 een ritje kunnen maken met een andere beroemde Schot én vriend van Sean Connery: F1-legende Jackie Stewart. De opbrengst van de veiling gaat naar de liefdadigheidsinstelling die Sean Connery heeft opgericht.

Te koop: de DB5 van James Bond
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in