Paul Smith ontdoet de Mini van al het overbodige

1mnd geleden

De beroemde modeontwerper Paul Smith heeft een eenvoudigere en duurzame versie bedacht van de meest Engelse stadsauto: de Mini Strip. Een origineel concept op zijn zachtst gezegd...

Aan de buitenkant is de Mini Strip niet geschilderd: het staal van de carrosserie is onbewerkt gelaten en enkel beschermd tegen roest. De auto is ontdaan van alle overbodige accessoires. Het is minimalisme in het kwadraat.

Gebaseerd op een Cooper SE-driedeurs, volgde Paul Smith voor dit studiemodel drie criteria: "eenvoud, transparantie en duurzaamheid". De lasnaden zijn zichtbaar, sommige onderdelen zoals de wielkastbeschermers werden met een 3D-printer gemaakt van gerecycleerd plastic en de bevestigingsschroeven zijn nu zichtbaar, waardoor de Mini een rauwere uitstraling heeft gekregen. Paul Smith noemt het "perfecte imperfectie".

Het dak is vervangen door een plaat van doorzichtig plexiglas, waardoor de cabine baadt in het licht. Het interieur werd grotendeels opgeruimd en het dashboard is gemaakt van kurk. De zetels zijn bekleed met gerecycleerde stof, de boordcomputer ging op de schop ten voordele van een smartphonedock en het stuur heeft een nieuw design en is bekleed met stuurlint. Ja, er zit ook een beetje fiets in deze Mini.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in